„Anatomija ljubavi“ otvorena u Krupnju

Biblioteka“Politika“ u Krupnju večeras je organizovala promociju knjige pesama pod nazivom „Anatomija ljubavi“ čiji je autor Nikola Blaženković. Višedecenijski spisateljski entuzijazam diplomiranog ekonomiste iz Krupnja, tek ovih dana došao je do izražaja- zahvaljujući prvenstveno prijateljima koji su ga potstakli u ideji vrednoj pažnje. U oficijelnom predstavljanju autora i dela, prisutne je dirnula činjenica- da knjigu posvećuje kćerki Milici i sinu Relji, gde je neizostavna supruga Vidinka- jer oni su za njega. „najlepša nikad napisana pesma“.

O samoj knjizi govorio je recenzent ovog dela, istaknuti pesnički stvaralac današnjice- Ljubomir Ćorilić.

Nikoline pesme su s tezom, bez namere da pokrenu svet ali posle njihovog čitanja svet postaje stvarno bolji.. Da je zaista tako, ove večeri prisutnim posetiocima stihove pesama upotpunili su zvuci Akustik benda iz Krupnja. Posebnu notu doživljavanja pisane reči Nikole Blaženkovića, uneo je Lepomir Ivković prvak Narodnog pozorišta u Beogradu. Briljantnim glasom, Lepomir na pravi način rasvetljava početak sezone kulturnih dešavanja u Krupnju i ne skrivajući zahvalnost kolegi, glumcu Ivanu Isailoviću- koji na pravi način potstiče prave vrednosti kulturne baštine ovog dela Srbije.

Reči autora na samom kraju, izazvale su nadahnute emocije, setu i zadovoljstvo samom činjenicom pripadnosti gradu Krupnju pa i ljudima koji su doprineli da ovo delo ugleda svetlost dana.