Велики потенцијал за јачање сарадње Србије и Индије

Велики потенцијал за јачање сарадње Србије и Индије

 Београд/Гандинагар, 10. јануар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Гандинагару са председником Владе Индије Нарендром Модијем, са којим је разговарао о билатералним односима, јачању економске сарадње и трговинске размене.

Премијер Вучић је позвао премијера Модија да посети Србију, истакавши да би то био нови импулс јачању сарадње двеју земаља на свим нивоима.

Двојица саговорника су разговарала о унапређењу сарадње у области прехрамбене производње, пољопривреде, фармације, наменске индустрије, туризма и информационих технологија.

Велики потенцијал за сарадњу двеју земаља лежи у извозу јестивог уља, соје и уљаног семена из Србије у Индију, рекао је премијер Моди и предложио да Србија буде партнер Индије у програму за развој прехрамбене индустрије и прераде хране за 2017–2018. годину.

Премијер Вучић је исказао захвалност на принципијелном ставу који Индија има по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, и изразио подршку у борби против тероризма са којим се Индија суочава, нагласивши да се против овог зла модерног доба можемо само уједињени изборити.

Оставите одговор