Vanredna situacija u Krupnju

Poplave na zapadu Srbije, vanredna situacija u četiri opštine

U zapadnim delovima Srbije su se, zbog jakih kiša, izlile reke, bujica je srušila most kod Ljubovije a vanredna situacija je proglašena u četiri opštine, prenosi RTS. Kod Osečine se izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Vanredna situacija je proglašena u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gde je trenutno najkritičnije jer je Ljubovija poplavila centar varošice, 500 domaćinstava i srušila most na magistralnom putu Ljubovija-Bajina Bašta. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Povređenih nema. Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove. Nadležne službe su na terenu, pune se džakovi sa peskom.Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmeste nameštaj i tehniku iz prizemnih delova kuća jer se iz pravca Krupnja i Osečine očekuje veliki poplavni talas.

Opštinski Štab za vanredne situacije sa Ivanom Isailovićem- predsednikom Opštine Krupanj na čelu, već od jutra preduzima i sprovodi mere odbrane od poplave. Sve raspoložive snage iz Javnih preduzeća, privatnih vlasnika mehanizacije kao i službe uključene su u proces zaštite stanovništva kao i materijalnih dobara.  Meštani Mojkovića imaju problem da dođu do svojih kuća jer se reka toliko izlila da je ne moguće da peške dođu do svojih domova.