Predsednik Opštine Krupanj budućim srednjoškolcima- za budućnost

Bliži se završetak školske godine; sumiranje uspeha, rezultata, ispiti, mature.. Sve to uvek je predstavljalo rutinske radnje u junu i julu. Svojom pojavom „Korona“ je najviše nedoumica nanela maturantima osnovnih pa i Srednje škole u Krupnju. Tim povodom, nedoumicu i potpune informacije svršenim Osnovcima Rađevine- olakšava predsednik Opštine Krupanj- Ivan Isailović .

Direktor Srednje škole u Krupnju, prof Ratomir Dumić, sa predstavnicima Aktiva iz područja obrazovnovnih profila danas je posetio učenike osmog razreda u Beloj Crkvi i Zavlaci. Razgovor sa budućim srednjoškolcima imao je za cilj potpuno upoznavanje učenika o obrazovno -vaspitnom radu kao i mogućnostima koje nudi krupanjska Srednja škola. „Prvi put predsednik Оpštine Krupanj- potpuno se zainteresovao za budućnost Osnovaca Rađevine i njegova podrška u ovom momentu jako je značajna“ rekao je Dumić.

Dijalog predsednika Opštine sa učenicima i njihovim roditeljima, protekao je u duhu konstruktivnih predloga – gde su evidentne značajne planirane pogodnosti . Naime predsednik Opštine Krupanj- Ivan Isailović ovom prilikom je predstavio novi program podrške za sve učenike Srednje škole u Krupnju .

U budućnosti krupanjski srednjoškolci imaće potpuno besplatan prevoz od kuće do škole kao i obratno. Posebna pogodnost za sve učenike ostvarivaće se učeničkom karticom pomenute škole- koja podrazumeva: besplatno kjorišćenje usluga gradske biblioteke, bazena kao i besplatno učešće u svim sekcijama i sportskim aktivima kao i besplatno praćenje pozorišnih predstava i drugih kulturnih dešavanja. Vlasnici kartice – učenici Srednje škole stiču pravo nabavke knjiga, pribora i alata sa popustom.

Sve pozitivne reakcije iskazali su roditelji i učenici imajuči u vidu ekonomski momenat i sigurnost koju nudi školovanje u domaćoj sredini.