Posebna priznanja za veterane PJP

U kompleksu Dobropotočke crkve danas se sastao Organizacioni Odbor ispred III voda. III čete. 35-og Odreda PJP – Posebnih Jedinica Policije- MUPa Srtbije.

Na ovom skupu učešće su uzeli odvažni radnici PJP koji su u teškim vremenima Srbije, svoje živote posvetili službi i svom narodu. Početak ovog druženja obeležen je minutom ćutanja za sve preminule bivše pripadnike PJP MUPa Srbije.

Okupljenim pripadnicima PJP na početku se obratio oficir policije Radenko Petrović, gde se zahvalio dolasku gostiju iz više gradova Srbije, te je usvojen dnevni red u jednoglasnom obliku. Konstruktivnim ophođenjem prisutnih pripadnika PJP : Doneta je odluka – Da se svake godine organizuje druženje jedinice i odeljenja pripadnika PJP iz Krupnja, Loznice, Ljubovije i Malog Zvornika. Ovaj skup je definisao Dan druženja koji je utvrđen za svaki drugi vikend u septembru tekuće godine. Ovom prilikom izabrani su članovi Organizacionog Odbora za narednu godinu zatim, prisutnim se obratio predsednik udruženja ratnih veterana iz Beograda koji je prezentovao ciljeve i zadatke udruženja.

„Ovo je pravi način da se sećanjem odužimo svim kolegama koji su i živote dali za čast Srbije“ rekao je Petrović, te su posthumno odlikovani spomenicom sa mačem preminuli pripadnici jedinice- Dragan Lukić iz Krupnja i Miloš Savić iz Straže. Potom je uručen orden za zasluge u oblasti bezbednosti Zoranu Gavriću- ranjenom pripadniku elitne policijske formacije.