Нова преговарачкa поглавља

 

До краја године отварање нових преговарачких поглавља

Београд, 24. април 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изразила је данас наду да ће Србија до краја године, уз све препреке са којима се суочава, моћи да отвори још два или три поглавља у преговорима са ЕУ.

Јоксимовић је, на пленарном заседању Националног конвента о ЕУ, истакла да је реч о Поглављу 7, које се односи на заштиту права интелектуалне својине, и Поглављу 29, које се тиче царинске уније.


Такође, како је подсетила, наша земља је усвојила и преговарачку позицију за Поглавље 30, које се бави економским односима са иностранством.
Имамо изгледе да задржимо добру динамику до краја председавања Малте Европској унији, а да и у другом делу године радимо и наставимо пут стабилности кроз успешне евроинтеграције, нагласила је она.

Јоксимовић је упутила позив представницима цивилног друштва да грађанима објасне да европске интеграције нису процес на који нас приморава Брисел, већ механизам уз помоћ којег наша земља ради ствари брже и боље у нашу корист.

Оставите одговор