MVP 3×3 Krupanj proslavio prvi rođendan

U sklopu obeležavanja PRVOG rođendana Kluba održan je prvi trening pod novim reflektorima i promocija novih dresova i nove sezone basketa 3×3.

Pred znatiželjnim gledaocima a pod svetlošću novih reflektora koji su po prvi put obasjali košarkaške i fudbalske terene na popularnom igralištu “na bazenu”, 4 ekipe MVP 3×3 Krupanj su međusobno odigrale trening turnir a savete su dobijali od starih majstora košarke i basketa Krupnja koji su svojim prisustvom dali podršku i uveličali ovaj događaj.

 Sportsko udruženje MVP 3×3 Krupanj je jedan od najmlađih klubova u Krupnju i Rađevini ali je od dana osnivanja jedan od najagilnijih, najbrže rastućih i perspektivnih klubova.

U razgovoru sa predstavnicima Kluba saznali smo  da je Klub je osnovan sa namerom da se novi sport Basket 3×3, koji je od ove godine i Olimpijski sport, promoviše i približi mladima ali i da se sportu vrate i nastave sa karijerom “stari” sportisti.  Atraktivnost i potpuno novi pristup košarci omogućavaju da se sportom 3×3 bave i takmiče svi od 7-77 godina.

Odmah nakon osnivanja 15. Maja 2019. klub je uspešno organizovao PRVI 3×3 Turnir u Basketu Krupanj 2019. Odziv je bio vrlo dobar ( 12 ekipa se takmičilo ) a utisci učesnika kao i gostiju  izvan Krupnja odlični. Naglašavamo da je turnir organizovan po pravilima Fiba i KS Srbije a da su zvanična lica  bila oficijalne  licencirane sudije od strane KSS. U međuvremenu klub je nastavio sa radom i osim učešća na dva domaća i jednom međunarodnom turniru u 2019.godini nastavljeno je sa unapređivanjem rada kluba. Trenutno u svom pogonu MVP 3×3 broji preko 16 aktivnih članova – takmičara koji 3 – 4 puta nedeljno vredno treniraju i spremaju se za sezonu turnira 2020. Kako su nam rekli u Klubu cilj je da na svakom turniru u organizaciji KSS imamo bar po jednu ekipu koja će predstavljati MVP 3×3 Krupanj.

Sledeći korak je organizacija prvog zvaničnog takmičarskog turnira u Krupnju koji se boduje za Prvenstvo države i rangira se kao Turnir B kategorije Fiba i KSS. Sa ponosom ističu da su u saradnji sa KSS ali i partnerima iz SO Krupanj, TSO Krupanj i Sportskog Saveza Krupnja na korak od dobijanja organizacije zvaničnog turnira 3×3 Krupanj 2020.

Nadamo se da će MVP 3×3 Krupanj nastaviti sa ovakvim rezultatima i aktivnostima i u drugoj godini svog postojanja, imajući u vidu kratku stagnaciju aktivnosti usled prolazeće pandemije.