Инвестицијама до још већег раста и запошљавања

 

Инвестициje  запошљавања

Вршац, 30. новембар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поручио је данас у Вршцу, приликом обиласка нове фабрике за контролу квалитета производа компаније „Хемофарм“, да је циљ Владе да раст привреде у 2017. години буде четири одсто, што ће бити доказ да Србија постаје успешна земља.

hem

Вучић је, обраћајући се на свечаности поводом обележавања десет година рада те компаније у оквиру немачког концерна ШТАДА, нагласио да би то значило да је Србија по стопи раста међу прве две или три земље у Европи, што би довело и до повећања плата у јавном и приватном сектору.

Он је најавио да ће учинити све да се повећају инвестиције, при чему ће се радити на владавини права како би се направио добар амбијент за домаће, али и стране инвеститоре.

Премијер је поручио да је изузетно поносан на раднике концерна „Хемофарм“, који су вредни и стручни, али који своје задовољство и послом и фирмом показују на најлепши начин, изразивши истовремено наду да ће немачка ШТАДА и даље улагати, те да ће „Хемофарм“ постати центар за иновативну технологију у овом делу Европе.

Он је изнео податак да у овом тренутку „Хемофарм“ покрива 45 одсто домаћег тржишта фармацеутских производа, те да истовремено представља нашу земљу својим производима у још 38 других држава.

Оставите одговор