АКАДЕМИЈА РАЂ ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈ, 5 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

У понедељак, 2. фебруара, Фудбалска Академија РАЂ је на пригодан начин обележила свој пети рођендан.

На Свечаној Академији која је уприличена поводом јубилеја, пет година постојања и рада, Фудбалска Академија РАЂ је у Малој сали Дома културе угостила око стотину присутних гостију, међу којима су били чланови и њихови родитељи, представници локалних институција, организација и појединаца који су на различите начине помогли Академији и допринели њеним успесима.

            На самом почетку, присутни су имали прилику да се упознају са свим оним што је Академија РАђ прошла кроз пет година стварања нове и јединствене спортске приче, и то кроз двадесетоминутни филм, који је у речи и слици представио пут од нуле до стварања респектабилног спортског колектива. Пут од покретања школе фудбала три месеца након поплава 2014. године, које су разориле општину, преко стварања првих селекција, успешних наступа на такмичењима широм Србије и БиХ, Уговора са Црвеном Звездом, организације великих спортских такмичења, великих проблема кроз који је клуб пролазио па све до првих видљивих резултата оличених у масовности, успешној организацији турнира, првих играча Академије РАЂ у највећим српским клубовима итд…

Присутне госте је поздравио и пожелео добродошлицу, оснивач и организатор рада Академије, Александар Васиљевић. Он се том приликом захвалио родитељима свих чланова Акадмије на подршци, помоћи, стрпљењу и указаном поверењу, и истакао да су они најзаслужнији за стварање, опстанак и развој Академије у тешких али лепих пет година.

Након тога, Академија РАђ је прогласила и представила своји „Идеалан тим“ састављен од једанаест играча, рођених од 2003. до 2011. године а пониклих у Академији, који су у протеклих пет година оставили највећи траг, постигли значајне резултате, били предводници својих селекција и на најбољи начин представили себе и Академију. У идеалан тим изабрани су: Виктор Матић (2006.), Матеја Миловановић (2009.), Тамара Јаковљевић (2005.), Никола Дивљаковић (2005.), Лазар Константинов (2005.), Младен Грујић (2007.), Милош Вилотић (2004.), Вељко Лапчевић (2008.), Стефан Мићић (2011.), Урош Јаковљевић (2010.) и Александар Миладиновић (2003.).

            Академија се, доделом плакета, захвалила и свим онима који су у протеклој години на различите начине помогли и подржали клупске активности. Плакете за помоћ и сарадњу на организацији Међународног фестивала дечијег фудбала „Трофеј Витеза РАЂА“, уручене су Туристичко-спортској организацији општине Крупањ, Спортском савезу општине Крупањ, Библиотеци „Политика“, Спа холету „Гранд“, Јавном комуналном предузећу „1.Мај“ и Кафе пицерији „Краљица“. За допринос промоцији Академије РАЂ плакете су добили Радио Крупањ и локални информативни портал „Крупањ.Инфо“. Признање за помоћ у реализацији такмичарских активности добио је Славко Мићић, власник предузећа „АиС турс“, док је плакета за успешну сарадњу са Фудбалским клубом Рађевац уручена члану Управног одбора ФК Рађевац Мирославу Живановићу.

            На крају су награђени и чланови Академије РАЂ који су учествовали на ликовном и песничком конкурсу са темом „5 година Академије РАЂ“. Избор победника припао је професору ликовне и музичке културе Вучини Бурићу, који је ликовни рад Новице Марковића (2010.) прогласио за најбољи. За најбољи стих посвећен Академији РАЂ, награду је добио Матеја Миловановић (2009.).

            Одмах након свечаности, на платоу испред Дом културе приређен је спектакуларан ватромет и бакљада као рођенданска честитка свим члановима Академије, што је свима њима било посебно интересантно.

             На основу свега виђеног са свечаности, може се закључити да је Академија РАђ постигла пуно у скромним условима у којима је стварала своју породицу. Академија РАЂ је данас, после пет година рада, масовнија, успешнија, искуснија и сигурнија, па сви у клубу верују да ће се тек у периоду пред нама показати њен значај, успешност и квалитет рада.