5000 књига Библиотеци “Политика“ у Крупњу

МЛАДИ РОТАРИЈАНЦИ ДОНИРАЛИ 5000 КЊИГА  БИБЛИОТЕЦИ У КРУПЊУ

У суботу, 7. марта, Библиотеку “Политика“ у Крупњу посетили су представници Ротаракт клуба Београд Дедиње, председник клуба Мирко Стојковић и координатор за односе између Ротаракт и Ротари клуба, угледни београдски кардиолог prim. dr.sci.med. Слободан Станков.               

У оквиру акције коју су започели Ротаракт клуб Београд Дедиње и Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу “Adligat“, донирано је 5000 књига Библиотеци у Крупњу.

“Започели смо акцију донирања књига библиотекама широм Србије, и у сарадњи са удружењем “Adligat“, које је обезбедило књиге за донацију. Захваљујем се господину Виктору Лазићу, председнику удружења, на изузетној иницијативи и доброј вољи да сарађујемо. Пре три месеца смо дошли на идеју о сарадњи између његовог и нашег удружења, и схватили да бисмо заједничим снагама могли да постигнемо оптималне резултате, имајући у виду фонд књига које удружење “Adligat“ има на располагању и инфраструктуру којом располажу Ротари клубови у Србији и шире. Само у последњих  месец дана донирали смо преко 10 000 књига. Ово је део једног већег пројекта који је иницирало удружење “Adligat“, под називом “Милион књига за Србију“, у оквиру ког је већ донирано преко пола милиона књига.“ – изјавио је председник Ротаракт клуба Београд Дедиње, Мирко Стојковић.

Директорка Библиотеке, Драгослава Остојић, уручила је повељу захвалности председнику Ротаракт клуба, Мирку Стојковићу, за књиге које је клуб донирао Библиотеци. Госте је примио и председник општине Ивана Исаиловић, након чега су обишли зграду Библиотеке у Крупњу и  градски музеј. Добијене књиге, Библиотека “Политика“ искористиће за попуњавање сопственог фонда, као и за снабдевање школских библиотека на подручју општине Крупањ.

Text Box: