21. septembar Dan opštine Krupanj

Povodom 21. septembra, datuma kada Opština Krupanj slavi dan slobode u II Svetskom ratu- danas je održana svečana sednica SO Krupanj. Skupštinsko zasedanje održano je u velikoj sali Biblioteke „Politika“ i njoj su prisustvovali odbornici i predstavnici javnih preduzeća. Zbog poštovanja mera zaštite od Korone, sednici nisu prisustvovali gosti i zvanične delegacije gradova iz okruženja i dijaspore.

Svečanu sednicu SO Krupanj otvorio je Zoran Zarić- ističući Dnevni red u svečanom ruhu- sa osvrtom na aktivnosti SO u prethodnom periodu kao planovima za budućnost o kojim je govorio Ivan Isailović – predsednik Opštine Krupanj, gde je odbornicima i građanima (putem medija) govorio o ostvarenju planiranih projekata i njihovoj realizaciji u protekloj i nastavku istih u ovoj godini. “ Najmanje tri razvojna aspekta mogu da istaknem -kojima naša Opština sasvim sigurno može očekivati još brži razvoj.

Razvoj turizma u Krupnju i Rađevini svojim planom je zacrtao činjenicu- da krajem 2021. godine ponudi gostima preko 1500 ležajeva. Putokazi i turistička infrastruktura u našoj opštini su potpuno zadovoljili potrebe svih gostiju iz oblasti sportskih i drugih zahteva“ rekao je Isailović. Drugi segment kao žila kucavica ovog kraja jeste razvoj putne infrastrukture naročito u ruralnim mesnim zajednicama. Veliki su planovi i njih moramo ostvariti iz razloga što je put jedan od osnovnih činilaca razvoja sela i ostajanja mladih. Kroz treći segment razvoja naše opštne posebnu pažnju posvetićemo razvoju mladih, počev od boravka u vrtiću pa sve do završetka srednje škole. Velike pogodnosti od septembra ove godine uživaju učenici Osnovne a posebno srednje škole u Krupnju, gde besplatnim prevozom i knjigama znatno oslobađaju kućne budžete, dodao je predsednik Opštine Ivan Isailović.

Tradicionalno, svaki Dan Opštine Krupanj obeležava se proglašenjem najuspešnijih pojedinaca u znak javnog i posebnog društvenog priznanja za dokazane zasluge u radu i stvaralaštvu od izuzetnog značaja za svestran razvoj opštine Krupanj.

Povelju sa zlatnom plaketom Opštine Krupanj dobio je

Dr Dejan Sredojević iz Novog Sada (Brštica), doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Pohvalnice sa zlatnim grbom Opštine Krupanj dobili su

Mirčić Zorici iz Krupnja, dobrovoljni davalac krvi , koja je uz Pohvalnicu dobila i zlatnik

Nataši Živanović iz Novog Sada (Brštica), Master profesoru fizičkog vaspitanja i sporta- rezervnom potporučniku Vojske Srbije .

Violeti Pajić iz Krupnja, studentu Filološkog fakulteta u Beogradu (učeniku generacije- Srednje škole u Krupnju) , kojoj je uz pohvalnicu uručena novčana nagrada u iznosu od 40. hiljada dinara.

Umetnički deo programa svojim zvucima obeležili su nastavnici Muzičke škole „Vuk Karadžić“ Loznica, izdvojeno odeljenje Krupanj.